[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSD nu va înainta propriul candidat la funcţia de başcan al Găgăuziei
28 Ianuarie

Partidul Social Democrat (PSD) nu va înainta un candidat propriu în alegerile pentru funcția de Bașcan al Unității Teritorial Administrative ”Găgăuzia”, transmite CURENTUL cu referire la un comunicat al formaţiunii.

Totodată, PSD anunţă că va iniția și va purta discuții cu toți candidații independenți, pentru identificarea celui cui îi va acorda suportul politic.

„Candidatul, care va primi suportul politic va fi cel ce: va propune un plan real de dezvoltare social-economică a regiunii; își va asuma responsabilitatea pentru implementarea acestuia, inclusiv răspunderea penală; va consulta locuitorii regiunii, prin intermediul referendumurilor, pe cele mai importante întrebări; va contribui la consolidarea locuitorilor din regiune și integrarea armonioasă cu toate celelalte regiuni ale țării, nu va participa în jocurile politice murdare ale partidelor politice de la guvernare și va activa doar în interesul regiunii și locuitorilor acestora”, se menţionează în comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, Partidul Social Democrat consideră că Bașcanul Găgăuziei trebuie să fie persoana cu cea mai mare notorietate și garant al fiecărui locuitor din regiune; persoană, care se va conduce în activitatea sa doar de interesele regiunii și nu se va da implicat în jocurile partidelor politice.

„Partidul Social Democrat mereu s-a bucurat de o susținere semnificativă în Găgăuzia, inclusiv și în cadrul ultimelor alegeri parlamentare, unde Blocul electoral ”Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală” al cărui component de bază l-a constituit PSD a obținut susținerea a 14, 27%. Este de datoria noastră să ne susținem alegătorii și să contribuim la consolidarea locuitorilor din regiune în vederea susținerii celui mai bun candidat la funcția de Bașcan, al celui care își va asuma răspunderea pentru dezvoltarea regiunii și nivelului de trai al populației”, se mai spune în comunicat.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților