[ X ]
PSD cere ridicarea imunităţii deputaţilor implicaţi în schemele de corupere politică
18 Februarie

Coruperea politică a întrecut orice măsură, iar Procuratura Generală(PG) trebuie să reacţioneze. Declaraţia a fost făcută de secretarul general al Partidului Social Democrat din Moldova, Sergiu Coropceanu, transmite CURENTUL.

Potrivit acestuia, pe parcursul celor 4 ani de guvernare a Alianţei pentru Integrare Europeană – Coaliţiei Pro-Europene (PLDM, PDM, PL) s-a intensificat migraţia politică.

“Lună de lună, aleşii poporului: deputaţi, consilieri, primari trec dintr-un partid în altul, unii chiar reuşind să devină membri a cîtorva partide într-o perioadă scurtă de timp. De nenumărate ori, s-a vorbit despre faptul coruperii financiare a acestora”, a menţionat Coropceanu.

În context, acesta a depus un demers la adresa PG prin care cere ridicarea imunităţii deputaţilor care sunt implicaţi în schemele de corupere politică. 

„Organele abilitate cu drepturi trebuie să excludă această iregularitate din practica politică condamnându-i pe cei implicaţi în asemenea tranzacţii. Cetăţeanul trebuie să fie încrezut, că odată acordînd vot de încredere, acest vot nu va deveni obiect al tranzacţiilor de vînzare-cumpărare”, a conchis politicianul.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților