[ X ]
[ X ]
[ X ]
Protestatarii Platformei DA au adoptat o nouă rezoluţie
29 Noiembrie

Un popor demn, o țară liberă” se numește rezoluția adoptată astăzi cu vot unanim de participanții acțiunii de protest desfășurată de Consiliul Marii Adunări Naționale. Rezoluția a fost prezentată de președintele CMAN, Andrei Năstase, la finalul protestului din centrul capitalei, transmite CURENTUL.

Protestatarii au reiterat un șir de revendicări. “Considerăm inacceptabilă decizia de a transforma miliardul în datorii de stat. Cerem ca sumele să fie întoarse în urma unei anchete corecte. Cerem excluderea imediată a firmelor de intermediere în domeniul energetic. Cerem retragerea licențelor televiziunilor manipulatoare. Cerem acordare de suport pentru vîrstnici”, se spune în rezoluție.

Andrei Năstase a menționat că, acum prioritare sunt referendumul constituțional privind alegerea șefului statului și reducerea numărului de deputați.

“Nu am renunțat ce am pornit și nu vom ceda nici un milimetru. Vom cere și demiterea procurorului general, directorului CNA și a șefului BNM”, a precizat președintele CMAN.

Totodată, Năstase a spus că Orășelul demnității va fi modernizat și vor fi instalate corturi pentru iarnă. El a îndemnat cetățenii să se implice activ și să depună CV-urile pe site-ul www.implicare.md, pentru a constitui guvernarea de alternativă.

Amintim că, acțiuni de protest au avut loc astăzi în capitală și șapte centre regionale. Rezoluția adoptată în PMAN implică toate rezoluțiile adoptate în teritoriu.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților