[ X ]
[ X ]
[ X ]
Propunerile revoluţionare ale lui Vasili Chirtoca!
3 Iunie

Cunoscutul om de afaceri Vasili Chirtoca, candidatul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) la funcţia de Primar general al municipiului Chişinău, are un şir de propuneri revoluţionare pe care intenţionează să le implementeze imediat după alegeri.

În programul său electoral, Vasili Chirtoca îşi asumă angajamentul de a „implementa responsabilitatea personală a pretorilor sectoarelor municipale pentru asigurarea unei infrastructuri minim necesare pe teritoriile încredinţate lor: iluminarea stradală 100%, starea trotuarelor, curăţenia străzilor, respectarea normelor şi standardelor de securitate, etc.”. „În acest scop, va fi instituit un sistem permanent de controale periodice şi spontane”, se menţionează în documentul citat.

De asemenea, Vasili Chirtoca menţionează că unul dintre adjuncţii săi va fi responsabil pentru dezvoltarea suburbiilor municipiului. „Locuitorii şi autorităţile locale din suburbiile municipiului vor avea posibilitatea reală de a soluţiona operativ problemele curente şi de sporire a eficienţei relaţiilor cu conducerea Municipiului”, se spune în program.

Candidatul îşi mai propune drept scop să reanimeze funcţionarea serviciilor municipale de salubrizare a oraşului. „Pe toate trotuarele şi în curţi vor fi instalate urne, şi vom asigura deservirea lor regulată. Pentru început, locurile mai aglomerate (staţii, pieţe, trotuare, locuri de odihnă sub cerul liber, pietonale subterane, etc.) vor fi salubrizate zilnic în mod obligator, pentru ca ulterior angajaţii serviciilor de salubrizare să treacă la un regim permanent de muncă pe parcursul întregii zile”, notează Vasili Chirtoca.

El îşi mai propune ca, în termenii cei mai reduşi, să fie restabilite carosabilele magistralelor principale, trotuarele pe străzile centrale şi în locurile traficului masiv al pietonilor în centrul oraşului şi pe străzile centrale ale microraioanelor. „Principalele lucrări de reparare a drumurilor vor fi efectuate noaptea sau în orele cu trafic minim. Ceva mai încolo, însă nu peste mult timp, vom începe amenajarea cartierelor de dormit şi a suburbiilor”, se mai spune în program.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților