[ X ]
Promo-LEX: Mai multe secţii de votare din ţară au fost deschise cu întîrziere
30 Noiembrie

Mai multe secţii de votare din ţară au fost deschise cu întîrziere de circa o oră. Despre aceasta a anunţat în cadrul unui briefing de presă Pavel Postică, şeful Efortului de monitorizare Promo-LEX, transmite CURENTUL.

„Cîteva secţii de votare s-au deschis cu întîrziere de 55 minute. La secţia de votare din Pelenia, raionul Drochia, nu era energie electrică. Başcalia, raionul Basarabeasca, membrii secţiei de votare nu erau pregătiţi pentru deschidere”, a declarat Postică.

Potrivit aceleiaşi surse, alte aproape 10 secţii de votare din Basarabeasca, Anenii Noi, Străşeni, Floreşti şi Chişinău au fost deschise cu o întîrziere de 20 de minute, altele 8 – 10 minute. Totodată, o secţie de votare din Chişinău a fost deschisă mai devreme de termenul stabilit, la 6:55.

De asemenea, Postică a menţionat că s-au înregistrat mai multe deficienţe tehnice: iluminarea slabă, precum şi inaccesibilitatea Sistemului Electronic al Alegătorilor. Mai mult, acesta a spus că instruirea membrilor organelor electorale a fost deficitară.

În acelaşi context, şeful Efortului de monitorizare Promo-LEX a raportat o situaţia suspicioasă la secţia de votare din satul Coşerniţa, raionul Criuleni. „A venit un grup organizat de persoane, 20 la număr, şi au votat în baza certificatului pentru drept de vot. De asemenea, Postică spus că afişajul electoral nu a fost retras, şi află la mai puţin de 100 de metri de la secţiile de votare.

Precizăm că Promo-LEX a delegat la fiecare secţie de votare cîte un observator pe termen scurt şi astfel vor încerca să facă o numărare în paralel. „Mîine la ora 10 vom prezenta rezultate numărării rapide din 700 secţii de votare”, a conchis Pavel Postică.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților