[ X ]
[ X ]
[ X ]
Promo-LEX: Am atestat anumite situaţii şi incidente care se repetă pe parcursul zilei
30 Noiembrie

Observatorii Asociaţiei Promo-LEX au raportat mai multe situaţii şi incidente în cadrul alegerilor parlamentare de astăzi care s-au repetat pe tot parcursul zilei. O declaraţie în acest sens a fost făcută de şeful Efortului de monitorizare Promo-LEX, Pavel Postică, transmite CURENTUL.

Pavel Postică a menţionat că în trei secţii de votare, cabinele de vot nu au fost instalate aşa încît să asigure secretul votului. În alte cîteva secţii de votare din Floreşti, Briceni şi Rezina alegătorilor li s-a permis să voteze în baza paşaportului. „Mai grav este că şi observatorilor li s-a interzis să facă fotografii în interiorul secţiilor de votare chiar dacă au acest drept”, a declarat Postică.

Potrivit sursei, în secţia de votare din localitatea Clişova a fost înregistrată o situaţie inedită cînd primarul localităţii este observator. De asemenea, acesta a anunţat că o altă situaţie neplăcută a avut loc la secţia de votare din Leuşeni.

„În buletinele de vot nu a fost aplicată ştampila „Retras” în dreptul concurentului electoral exclud din cursa electorală”, a adăugat şeful Efortului de monitorizare Promo-LEX.

Postică a mai spus că au fost înregistrate cîteva cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secţia de votare. Mai mult decît atît, a fost înregistrat un caz cînd transportarea alegătorilor a fost realizată cu un automobil guvernamental (RM A). „S-a înregistrat şi prezenţa persoanelor publice la unele secţii de votare care ar fi putut influenţa alegătorii”, a subliniat Postică.

De asemenea, Pavel Postică a anunţat despre cîteva tentative de corupere a alegătorilor prin oferirea produselor alimentare sau alcool.

„Incidente au avut loc şi la postul vamal Varniţa. A fost interzisă intrarea în oraşul Bender a automobilului care transporta urna mobilă”, a conchis şeful Efortului de monitorizare Promo-LEX, Pavel Postică.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților