[ X ]
[ X ]
[ X ]
Promo-LEX a lansat Misiunea de Observare a Alegerilor Președintelui Republicii Moldova
25 August

Asociaţia Promo-LEX a lansat astăzi Misiunea de Observare a Alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 30 octombrie 2016. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă de şeful Misiunii de Observare, Pavel Postică, transmite CURENTUL.

Postică a spus că, misiunea îşi va începe activitatea pe data de 5 septembrie şi va activa într-o componenţă foarte largă. Este vorba de 37 persoane care vor activa în oficiul central, dar şi de alţi 42 de observatori pe termen lung.

„În ziua alegerilor vom amplasa cîte un observator pe termen scurt în fiecare secţie de votare. Asta ne va permite să facem numărătoarea paralelă a voturilor. Sursa tuturor rapoartelor care le vom prezenta sînt în mare parte rapoartele observatorilor din teritoriu”, a declarat Pavel Postică.

La rîndul său, Olga Manole, coordonatoarea Programului Drepturile Omului, Asociația Promo-LEX, a menţionat că, misiunea va avea şi activităţi de educaţie electorală, care vor avea scop mobilizarea alegătorilor.

„Vom organiza dezbateri publice electorale. Majoritatea vor fi în Chişinău, însă vom încerca să organizăm cîteva şi în teritoriu. Vom organiza activităţi de informare în masă a alegătorilor. Vom realiza şi cîteva spoturi de informare”, a conchis ea.

Precizăm că, alegerile prezidenţiale vor avea loc pe data de 30 octombrie 2016.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților