[ X ]
[ X ]
[ X ]
Proiectul de lege privind reformarea FISC-ului va fi gata într-o lună
20 Ianuarie
foto: fisc.md

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat va avea dreptul de a efectua investigaţii fiscale.  Proiectul de lege care prevede această pîrghie va fi finisat în termen de o lună de zile. De aceasta au vorbit şeful Serviciului Fiscal de Stat, Ion Prisăcaru cu şeful Departamentului Afaceri Bugetar-Fiscale al Misiunii FMI în Republica Moldova, Serhan Cevic, şi Octavian Şcerbaţchi, reprezentant al Oficiului FMI în Moldova.

În cadrul întrevederii părţile au abordat diverse aspecte ale administrării fiscale, precum impozitarea producătorilor agricoli, administrarea contribuţiilor sociale, modificarea legislaţiei fiscale, căile de modernizare şi eficientizare a activităţii Serviciului Fiscal de Stat etc.

În acest context, Ion Prisăcaru, a menţionat importanţa unui cadru legislativ stabil pentru administrarea eficientă a veniturilor la buget şi, cu referinţă la sectorul agrar, a specificat că, în 2013, contribuabilii din acest sector al economiei naţionale au achitat impozite sporite la BPN, în comparaţie cu anul 2012.

Totodată, Ion Prisăcaru a menţionat că SFS nu dispune de o metodologie de evaluare a decalajului fiscal în ansamblu pe ţară, inclusiv în domeniul agrar, fiind necesar, în acest sens, un transfer de experienţă de la partenerii de dezvoltare din exterior.

La rîndul său, şeful Departamentului Afaceri Bugetar-Fiscale al Misiunii FMI în Republica Moldova, Serhan Cevic, şi-a exprimat mulţumirea pentru discuţia constructivă şi, cu referinţă la evaluarea decalajului fiscal, şi-a exprimat deschiderea pentru a veni, în luna februarie, cu o propunere pentru identificarea unei metodologii eficiente.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților