[ X ]
[ X ]
[ X ]
Proiectul Bugetului de stat pe anul 2015, aprobat de Executiv
3 Aprilie

Bugetul de stat pentru anul curent a fost aprobat astăzi în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, transmite CURENTUL.

Ministerul Finanţelor a elaborat şi prezentat Guvernului spre examinare proiectul de lege pentru modificarea şi  completarea unor acte legislative, ce rezultă din politica fiscală,  vamală şi bugetară pe anul 2015.

Bugetul de stat pe anul 2015 se aprobă la venituri în sumă de 30 338 607,0 mii de lei şi la cheltuieli în sumă de 34 315 109,1 mii de lei, cu un deficit în sumă de 3 976 502,1 mii de lei.

“Proiectul Bugetului este o derivată a  condițiilor economice concrete și a politicilor fiscale. Ministerul Finanțelor s-a consultat cu toate instituțiile și recunoaștem că cheltuielile actuale sînt mai mari decît posibilitățile, iar rezervele sînt destul de limitate, de aceea este necesară o gestionare eficientă. Este necesară implementarea reformelor încheiate cu partenerii externi de dezvoltare”, a explicat ministrul Finanțelor, Anatol Arapu.

Tot astăzi, a fost aprobat și proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2015, care prevede scumpiri pentru alcool şi ţigări. Acesta vine cu accize mai mici pentru maşinile pe benzină cu o vechime de pînă la 10 ani, iar taxa de drum va crește.

Proiectul Politicii bugetar-fiscale a fost aprobat de membrii Guvernului, cu unanimitate de voturi, iar în cazul Proiectul Bugetului de stat s-a înregistrat o abținere de la vot.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților