[ X ]
[ X ]
[ X ]
Proiect de lege contradictoriu în Parlament: Dezbaterea lui va necesita ceva timp
20 Mai

Din păcate, în Republica Moldova publicitatea politică este confundată cu propaganda şi publicitatea şi efectele nu sînt tocmai bune. O declaraţie în acest sens deputatul Chiril Lucinschi, preşedinte al Comisiei parlamentare pentru cultură, ştiinţă, educaţie, sport şi mijloace de informare în masă a făcut astăzi, în cadrul unei conferinţe internaţionale desfăşurate la Chişinău şi care a luat în dezbatere procesele de democratizare din Republica Moldova.

După cum relatează CURENTUL, el a menţionat că în Parlament este un proiect de lege care-şi propune drept scop să reglementeze acest domeniu complicat. Potrivit spuselor sale, acest proiect este destul de contradictoriu şi, cel mai probabil, dezbaterea lui va necesita ceva timp, dar e important să fie găsită o soluţie.

„Trebuie să vedem unde e hotarul, diferenţa între publicitate politică şi propagandă. E o temă foarte serioasă, fiindcă ştim că în alte ţări publicitatea politică e interzisă în perioada dintre scrutine. Ar trebui şi noi să discutăm acest aspect, căci campania electorală e continuă şi noi înţelegem bine că fiecare mişcare politică vrea să se manifeste astfel încît să influenţeze electoratul”, a declarat el.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților