[ X ]
[ X ]
[ X ]
Procuratura Generală a pornit trei cauze penale în urma alegerilor locale generale
15 Iunie

Procuratura Generală (PG) a pornit urmărirea penală în trei cazuri în urma neregulilor semnalate la alegerile locale generale din 14 iunie 2015, transmite CURENTUL.

Potrivit PG, în două cazuri este vorba de coruperea alegătorilor (satul Soltăneşti, raionul Nisporeni şi or. Otaci), iar în cel de-al treilea – acţiuni de huliganism (satul Topala, raionul Cimişlia).

Concomitent, au fost iniţiate procese penale pe faptul distribuirii în or. Orhei a pungilor cu simbolică electorală a Mişcării social-politice „Ravnopravie” ce conţineau produse de uz casnic. Pe acest caz urmează a fi adoptată o decizie în funcţie de prezenţa sau lipsa elementelor constitutive ale infracţiunii de corupere a alegătorilor.

De asemenea, sunt în proces de examinare pretinse fapte de corupere a alegatorilor în s. Vişniovca, r. Cantemir şi de exercitare repetată a dreptului la vot în or. Făleşti.

Procurorii vor asigura efectuarea urmăririi penale în cazurile de fraudare a alegerilor în termeni cît mai restrînşi, pentru a putea fi luate în calcul de către instanţele de judecată la confirmarea sau infirmarea legalităţii alegerilor din fiecare circumscripţie electorală.

CURENTUL.md precizează: După alegerile locale din iunie 2011, PG a pornit 5 cauze penale.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților