[ X ]
[ X ]
[ X ]
Procuratura a aprobat propriul Plan de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM–UE
20 Noiembrie

Procuratura Generală a aprobat Planul de acţiuni al Procuraturii Republicii Moldova pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană în perioada 2014-2016, transmite CURENTUL.

Documentul a fost aprobat în contextul executării Planului Naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de asociere RM – UE în perioada 2014-2016, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.808 din 07.10.2014.

Realizarea obiectivelor stabilite prin Planul de acțiuni va contribui la implementarea Acordului de Asociere RM-UE, asigurînd preluarea, aplicarea și corespunderea standardelor comunitare în domenii de importanță majoră, stabilite prin Acordul de Asociere, cum ar fi:

–      Politica externă şi de securitate a statului;

–      Respectarea legii şi administrarea justiţiei;

–      Protecţia datelor cu caracter personal;

–      Combaterea migraţiei şi gestionarea frontierelor;

–      Prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, a corupţiei, spălării banilor şi finanţării terorismului;

–      Consolidarea capacităţilor în domeniul combaterii traficului de droguri;

–      Protecţia şi promovarea drepturilor copilului

–      Gestionarea finanţelor publice;

–      Îmbunătăţirea metodelor de combatere a criminalităţii informatice şi asigurarea drepturilor de proprietate intelectuală, etc.

Mai multe acțiuni urmează a fi realizate în cooperare cu autoritățile publice și instituțiile de drept, acestea incluzînd perfecționarea legislației și a actelor normative la nivel național, interdepartamental și intern, consolidarea capacităților instituționale și a procedurilor de lucru, perfecționarea cunoștințelor și aptitudinilor în domeniul investigării infracțiunilor, urmăririi penale, asigurării respectării drepturilor omului și intereselor publice.

În procesul de implementare a sarcinilor stabilite, Procuratura va beneficia de suportul tehnic și metodologic, acordat prin proiectele de asistență susținute de Uniunea Europeană și alți parteneri de dezvoltare.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților