[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primul lucru pe care îl va face Valeriu Ghileţchi dacă va deveni preşedinte al RM
16 August

În cazul în care va învinge în alegerile prezidenţiale din 30 octombrie, Valeriu Ghileţchi va începe prin a transmite un mesaj de consolidare a întregii națiuni. Despre asta el a vorbit în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, transmite CURENTUL.

„Societatea este divizată pe mai multe criterii, criterii politice, criterii geo-politice, criterii religioase. Eu consider că e nevoie de un președinte care ar fi un adevărat mediator al ramurilor puterii în stat, un președinte care n-ar permite ca bătălia politică să dăuneze societății. După 25 de ani noi am fost martori la mai multe lupte politice, la divizări, la o polarizare a societății care se făcea în mod intenționat pentru a obține dividende politice și nu ne-am prea mișcat înainte, n-am obținut prea multe progrese. Sunt convins că este nevoie să schimbăm această atitudine”, a declarat Ghileţchi.

În cadrul aceluiaşi interviu, deputatul a explicat şi motivul pentru care candidează la funcţia de şef de stat.

„Personal am decis să candidez la aceste alegeri din următorul considerent: dacă în urma acestor alegeri va fi ales un președinte care își propune, de fapt, să lupte cu Parlamentul Republicii Moldova, cu alte instituții, mie mi se pare că noi greșim. Noi am mai trecut prin această perioadă. Eu cred că este nevoie de un președinte foarte activ, dar un președinte care va veni nu pentru a lupta împotriva cuiva, împotriva anumitor lucruri, dar pentru ceva, pentru a construi un viitor”, a conchis Valeriu Ghileţchi.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților