[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primele persoane în stat au participat la manifestațiile dedicate Zilei Europei
10 Mai

Conducerea Republicii Moldova a participat astăzi la manifestațiile dedicate Zilei Europei, desfășurate în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, transmite CURENTUL.

Acțiunile dedicate Zilei Europei au început, la Chișinău, cu arborarea Drapelului de Stat al Republicii Moldova şi al Drapelului Uniunii Europene în faţa clădirii Guvernului. După ceremonie a avut loc inaugurarea oficială a Orăşelului European din centrul capitalei.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în discursul său, a declarat că, celebrarea Zilei Europei este un prilej de a ne reafirma atașamentul față de valorile europene – libertatea, pacea, toleranța și unitatea în diversitate.

La rîndul său, Prim-ministrul Iurie Leancă a menționat că Ziua Europei, în acest an, are o semnificație deosebită, odată cu scoaterea vizelor pentru spaţiul Schengen.

Președintele Parlamentului, Igor Cormana declarat că anul 2014 va intra în istoria relațiilor dintre Republica Moldova și UE.

 La eveniment au mai participat șeful Delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, politicieni, membri ai Parlamentului și Guvernului, ambasadori ai statelor europene. Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, a adresat un mesaj în limba română

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților