[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primele indicaţii date de Chiril Gaburici colegilor din Guvern
19 Februarie

Guvernul condus de Chiril Gaburici s-a convocat astăzi în prima şedinţă. În cadrul acesteia, premierul a dat cîteva indicaţii colegilor săi din Cabinetul de miniştri, transmite CURENTUL.

Potrivit premierului, un lucru importat este situaţia de pe piaţa valutară. „Chiar de luni vom stabili întîlniri cu băncile la care vor participa ministrul Economiei şi ministrul Finanţelor, dar şi a guvernatorul BNM”, a declarat Gaburici.

De asemenea, prim-ministrul a cerut responsabililor de la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor să rezolve problema exporturilor. „Vedeţi ce trebuie să schimbăm sau să modificăm ca banii să vină în ţară”, a adăugat Gaburici.

În aceeaşi ordine de idei, şeful Executivului a cerut să se examineze posibilitatea Ministerului Finanţelor de a taxa business-ul cu o taxă preferenţială, în cazul cînd agenţii economici doresc să achite taxele înainte de termen. Mai mult, Gaburici a propus pregătirea pentru săptămîna viitoare a proiectului politicii bugetar-fiscale pentru 2015, care ulterior să ajungă în Parlament.

Chiril Gaburici a solicitat şi intervenţia Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică. „Această întărire a leului va continua. Vreau să văd care e situaţia pe piaţa produselor petroliere”, a spus prim-ministrul.

Totodată, Gaburici a avut o solicitare şi faţă de ministrul Sănătăţii, Mircea Buga. „Vreau ca, domnul ministru Buga, să vedem ce se întîmplă cu medicamentele, de ce se scumpesc, de ce lipsesc din unele spitale. Vreau să mergem împreună la unele spitale să vedem la faţa locului ce se întîmplă”, a conchis şeful Cabinetului de miniştri.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților