[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primarul tună și fulgeră: Poliția trebuia să vină cu măsuri concrete!
7 Iulie

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă consideră că poliția este vinovată de modul în care conduc șoferii de maxi-taxi și că, în mod normal, trebuia să vină cu acțiuni concrete pentru ai determina să respecte regulile circulației rutiere, transmite CURENTUL.

În cadrul ședinței operative, s-a anunțat că, de la începutul anului curent, în municipiul Chișinău au avut loc 24 de accidente rutiere cu implicarea maxi-taxiurilor, dintre care 11 au avut loc din cauza șoferilor de microbuze. În total au fost traumatizate 72 de persoane, inclusiv 4 minori au decedat.

Dorin Chirtoacă a spus că, atunci cînd apar asemenea cazuri se fac razii o săptămînă sau o lună și, ulterior, sunt lăsați în pace. Primarul a precizat că șoferii de maxi-taxi, în goana după mai mulți bani, încalcă regulile circulației rutiere.

Liberalul a menționat că Direcția transport a Primăriei nu documentează cazurile de încălcare a circulației rutiere, de acest lucru se ocupă Inspectoratul Național de Patrulare. “Nu se dorește să se facă ordine pe acest segment. Chiar personal m-am convins. Dacă este timp pentru a urmări o persoană, asta înseamnă că MAI folosește resursele nu în folosul cetățenilor”, a specificat Primarul.

Primăria va ieși cu inițiativa ca prin oraș să se circule cu 40 km la oră. Propunerea va fi înaintată Guvernului R. Moldova, care urmează să propună Parlamentului modificări la legislația în vigoare.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților