[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primărița care amenință cu greva foamei dacă Leancă o refuză
29 Mai

Primarul  orașului Soroca, ex-deputată comunistă, Elena Bodnarenco amenință cu greva foamei în fața Guvernului R. Moldova, dacă Prim-ministrul Iurie Leancă nu o primește în audiență.

Contactată de TRIBUNA, Elena Bodnarenco a declarat că, o delegație de la primăria Soroca e gata  să vină la Chișinău, dacă Leancă  acceptă  să îi primească în audiență.

„Eu în calitate de primar m-am adresat de zeci de ori Premierului. Sunt sunete concrete, scrisori în care am solicitat să fiu primită în  audiență la Prim-ministru Leancă, anterior și la Vlad Filat, însă nu am primit nici un răspuns. În scrisori,  am indicat care sunt problemele ce vrem să le discutăm”, a precizat ea.

Edilul de Soroca a precizat că cea mai importantă problemă ține de construcția unei stații de epurare.

”Inspectoratul Ecologic aplică lunar o amendă de 12 milioane de lei pentru poluarea apelor rîului Nistru, în timp ce bugetul nostru anual e de 28 mil de lei. De dimineață chiar am avut o discuție cu Sergiu Palihovici, Secretar Adjunct al Guvernului, care răspunde de relațiile cu administrațiile publice locale și i-am preîntîmpinat că voi începe greva foamei, dar încă nu am primit nici o confirmare de audiență”, a subliniat Bodnarenco.

Elena Bodnarenco s-a arătat indignată de cum conducerea țării ia decizii, defavorizînd primarii care fac parte din PCRM.

”Ieri a fost aprobată lista grădinițelor de copii care vor fi finanțate prin intermediul Guvernului României și din toți acei bani, nici un euro, un cent, nu a fost de găsit pentru Soroca. Asta e  atitudine față de oamenii care plătesc impozite. De ce copii persoanelor care au votat pentru un primar din PCRM trebuie să-și fie necăjiți?”, a afirmat primărița.

Elena Bodnarenco a concluzionat că, în caz dacă pe parcursul săptămînii viitoare, timp de cele cinci zile  lucrătoare, nu primește un răspuns pozitiv, luni, 9 iunie, 2014, va începe  greva foamei în fața Guvernului RM .

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților