[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prima întrevedere în formatul PLDM, PDM şi PCRM. Iată cu ce s-a soldat!
13 Ianuarie

Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Democrat din Moldova şi Partidul Comuniştilor din Republica Moldova au avut astăzi prima întrevedere. Potrivit participanţilor la dialog, această primă rundă de discuţii s-a terminat pe un ton pozitiv, urmînd ca dialogul să continuie şi mîine, transmite CURENTUL.

„Am vorbit despre posibilele interacţiuni ale noastre. A fost un dialog pe note pozitive. Ne bucură faptul că toţi interlocutorii au avut o părere comună că trebuie să fim operativi şi să consolidăm societatea. Noi am discutat despre eventualele interacţiuni şi priorităţi ale RM. Noi nu avem negocieri, doar discutii. Am discutat despre necesitatea de interacţiune. Ne bucură faptul că şi ei au intenţia să asigure o stabilitate în RM şi să contribuie la un viitor mai bun, european”, a declarat vicepreşedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc.

La rîndul său, deputatul comunist Artur Reşetnicov a spus că trebuie luate măsuri urgente pentru a depăşi criza politică.

„PCRM este responsabil nu numai faţă de cetăţenii care au votat PCRM, dar faţă de toţi cetăţenii acestei ţări. Noi, comuniştii considerăm că trebuie luate măsuri urgente pentru a consolida societatea. Noi nu am discutat şi nu este corect să discutăm despre partajarea unor funcţii. Dorim să aducem pace şi bunăstare în casele cetăţenilor. Discuţia a avut loc de o manieră pozitivă. Ne-am înţeles cu colegii să continuăm dinamica acestor discuţii. Chiar mîine vom avea următoarea rundă de discuţii. Am discutat punctele comune care ne vor permite sa deblocăm situaţia”, a adăugat comunistul.

De aceeaşi părere este şi vicepreşedintele PDM Sergiu Sîrbu.

„Trebuie să punem punct formării organelor în stat. Nu putem rămîne ostaticiiş unor supărari în defavoarea ţării. Evident, dat fiind că avem unele neînţelegeri cu PL, evident că trebuie să găsim toate căile pentru a debloca situaţia. Noi am considerat că este foarte util să avem un dialog, să stabilim o interacţiune să vedem pe ce puncte am putea să colaborăm pe viitor, chiar pentru votarea Guvernului. Nu am discutat despre funcţii. Nu prea am găsit prea multe puncte divergente. Peste un an va trebui să alegem şeful statului, dar nu avem voturile necesare. Mîine vom continua discuţiile”, a conchis Sergiu Sîrbu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților