[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prim-ministrul Iurie Leancă: Noi astăzi decidem viitorul Republicii Moldova
7 Septembrie

Alegerile din aceasta toamnă pot fi asemănate cu semnarea Declaraţiei de Independenţă. O declaraţie în acest sens a fost făcută de premierul Iurie Leancă, în cadrul acţiunii „PLDM pentru Europa”, transmite CURENTUL.

„Noi avem răspunsuri la problemele pe care le au cetăţenii. Noi avem soluţii imediate pentru aceste probleme. Noi nu ne temem să comunicăm cu oamenii. PLDM este obligat să cîştige alegerile nu pentru noi, dar pentru viitorul ţării, pentru viitorul european”, a menţionat Iurie Leancă.

Iurie Leancă a mai spus că cetăţenii aşteaptă mai multe schimbări.

„Am reuşit să majorăm salariile la pedagogi, medici, actori. Am reuşit să construim apeducte în mai multe localităţi din ţară. În pofida acestor realizări, RM şi cetăţenii aşteaptă schimbări. Fiecare cetăţean îşi doreşte un loc de muncă bine plătit, justiţie echitabilă, o viaţă prosperă în RM. Oamenii vor un ritm accelerat al reformelor. Pentru a restabili încrederea societăţii, noi avem nevoie de o Moldovă care să arate alftel. Noi nu putem contrui o Moldovă nouă dacă nu vom lupta cu acest sistem vechi. Oamenii îşi doresc o clasă politică responsabilă căreia sa îi acorde votul”, a adăugat premierul.

Potrivit acestuia, există doar două căi de a acţiona. „Fie vom continua să fim locomotiva schimbărilor, sau vom lăsa pe alţii să o facă. Noi trebuie să fim cei care vom duce Moldova înainte. Doar înainte, spre o Europă prosperă. Noi astăzi decidem viitorul RM. Partidul nostru este garantarea acestui viitor”, a specificat premierul Iurie Leancă.

La rîndul său, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a afirmat că viitorul european al ţării noastre nu are alternativă. „Cred cu tărie în viitorul european al RM. Acest viitor european nu are alternativă. Integrarea europeană nu este un mit, dar o realitate care aduce beneficii fiecărui cetăţean al Republicii Moldova”, a conchis Natalia Gherman.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților