[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prim-ministrul Chiril Gaburici i-a prezentat pe noii miniștri colectivelor instituțiilor pe care le conduc
19 Februarie

Șeful Executivului a mers mai întâi la Biroul pentru Reintegrare, unde l-a prezentat colectivului pe Viceprim-ministrul Victor Osipov. Premierul Chiril Gaburici a menționat că pentru rezolvarea problemei transnistrene trebuie să se lucreze mai intens, astfel încât să-i apropie pe locuitorii de pe cele două maluri ale Nistrului, în cadrul unui stat unitar, transmite CURENTUL.

Ulterior, Prim-ministrul Chiril Gaburici l-a prezentat la Ministerul Economiei pe noul ministru, Stephane Christophe Bride, care este și Vicepremier. Ministrul a mulțumit pentru încrederea acordată și a subliniat faptul că-și dorește o colaborare eficientă cu echipa ministerului pentru a continua reformele începute.

La Ministerul Justiției, angajații l-au salutat în noul său portofoliu pe Vladimir Grosu. Prim-ministrul Chiril Gaburici și-a manifestat încrederea că reformele din sectorul judiciar vor continua.

Și noul ministru al Afacerilor Interne, Oleg Balan, a fost prezentat astăzi colectivului de către Premierul Chiril Gaburici. Șeful Executivului a menționat că este important ca oamenii să se simtă în siguranță și protejați de lege, iar reformele inițiate să fie finalizate cu brio.

Șeful Executivului a mers și la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, unde l-a prezentat angajaților pe Vasile Bâtcă, iar la Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare – pe Ion Sula. Ambele domenii sunt foarte importante pentru dezvoltarea țării noastre, a punctat Premierul Chiril Gaburici.

Tot astăzi, a fost prezentat colectivului și noul ministru al Mediului, Sergiu Palihovici. „ De acest minister depinde calitatea vieții oamenilor, așa că trebuie să realizăm proiecte pentru a avea un mediu mai curat, apă de calitate, un sol curățat de pesticide etc.”, a subliniat Chiril Gaburici.

Apoi, Premierul a mers la Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, care este condus de Ruxanda Glavan. „Să facem tot posibilul pentru ca oamenii să aibă salarii și pensii care să le ofere un trai decent”, le-a spus Chiril Gaburici angajaților acestui minister.

Și Ministerul Sănătăţii are un nou șef – Mircea Buga, care a fost prezentat astăzi noilor săi colegi de către Premierul Chiril Gaburici. „Să avem grijă ca toate reformele în domeniu să fie realizate, astfel încât cetățenii noștri să nu aibă de suferit”, le-a declarat șeful Executivului celor de la Ministerul Sănătății.

Premierul a trecut și pe la Ministrul Tineretului şi Sportului, unde l-a prezentat colectivului de aici pe Serghei Afanasenco.

La toate instituțiile vizitate astăzi Premierul le-a urat succes noilor miniștri, menţionând că domeniile pe care le conduc au un rol deosebit în dezvoltarea social-economică a ţării.„Vă asigur că veți avea tot sprijinul și susținerea mea personală și a Guvernului pentru a realiza acțiunile începute și pentru a continua reformele, astfel încât cetățenii Republicii Moldova să trăiască într-un stat sigur și modern”, a precizat Prim-ministrul. De asemenea, Chiril Gaburici a mulțumit foștilor miniștri pentru profesionalismul și munca depusă în cadrul Executivului.

Noul Guvern, condus de Chiril Gaburici, a fost învestit ieri, 18 februarie 2015.

Adrian Platon

 

Inapoi la arhiva noutaților