[ X ]
Președintele Ucrainei i-a mulțumit în limba română deputatului moldovean Valeriu Ghilețchi
27 Iunie

Petro Poroshenko, noul președinte al Ucrainei, a fost felicitat astăzi de către deputatul PLDM, Valeriu Ghilețchi, în limba română, la care demnitarul ucrainean a răspuns în aceeași limbă, transmite Curentul.md

Aceasta s-a întîmplat în fața membrilor APCE, în momentul cînd deputatul moldovean i-a adresat o întrebare președintelui Ucrainei. Înainte de a-i adresa întrebarea, Valeriu Ghilețchi a ținut să-l felicite pe Poroshenko, în limba română, la care acesta din urmă imediat i-a răpuns ”mulțumesc frumos”.

Despre aceasta a relatat deputatul moldovean pe pagina sa de Facebook, notînd că felicitările au fost înaintea adresării întrebării cu privire la soluționarea conflictului transnistrean și implicarea Ucrainei în acest proces.

Potrivit lui Ghilețchi, președintele Ucrainei a declarat că șansele (de soluționare a conflictului transnistrean, n.r.) devin mai mari, avînd în vedere faptul că mîine Moldova împreună cu Ucraina vor semna Acordul de asociere cu UE. În opinia lui Poroshenko, discuțiile între Moldova, Ucraina, UE și posibila participare a Rusiei oferă șanse reale pentru soluționarea acestui conflict și nepermiterea repetării scenariului transnistrean în alte parți.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților