[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Republicii Azerbaidjan ar putea veni în Republica Moldova
16 Septembrie

Premierul Pavel Filip a relansat invitația Republicii Moldova pentru Președintele azer Ilham Aliev de a efectua o vizită în țara noastră, informează CURENTUL.

În cadrul lucrărilor Consiliului șefilor de state CSI, organizat în perioada 16 – 17 septembrie a.c., la Bișkek, Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit cu Președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliev. Dialogul s-a referit la importanța menținerii și dezvoltării unui parteneriat moldo-azer eficient și bazat pe respect reciproc, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale.

Premierul Pavel Filip a menționat importanța creării condițiilor și infrastructurii necesare pentru impulsionarea schimburilor comerciale bilaterale, precum și pentru utilizarea la maxim a posibilităților oferite de Zona de comerț liber din cadrul CSI și spațiului de comerț Republica Moldova – Uniunea Europeană. În context, șeful Cabinetului de miniștri a reiterat deschiderea Republicii Moldova pentru reluarea, în cel mai scurt timp, a activității Comisiei interguvernamentale mixte pentru cooperare comercial-economică. Totodată, Pavel Filip a vorbit despre reformele lansate la nivel național privind crearea unui mediu de afaceri prietenos și atractiv pentru investitorii străini, invitând oamenii de afaceri din Azerbaidjan să deschidă întreprinderi în țara noastră.

 Preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliev, a apreciat dialogul politic prietenos și constant pe care îl au statele noastre, pronunțându-se pentru amplificarea interacțiunii structurilor de stat și comunităților de afaceri din ambele state în vederea utilizării plenare a potențialului comercial-economic.

 Oficialii au avut, de asemenea, un schimb de opinii privind importanța soluționării conflictelor teritoriale pe cale pașnică, conform normelor și principiilor dreptului internațional, respecând suveranitatea și integritatea teritorială a statelor, cu implicarea mecanismelor internaționale, inclusiv din cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.

 Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților