[ X ]
[ X ]
[ X ]
Preşedintele Poloniei la Chişinău: Integrarea europeană este pentru viitorul mai bun al tuturor naţiunilor
20 Noiembrie

Integrarea europeană nu este împotriva vreunei ţări, dar este pentru viitorul mai bun al tuturor naţiunilor. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu preşedintele RM, Nicolae Timofti şi preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, transmite CURENTUL.

„Sperăm ca moldovenii vor decide prin vot ca acest curs european să fie menţinut. Sperăm că după alegerile din 30 noiembrie guvernele noastre vor colabora la fel de bine. Polonia sprijină şi va sprijini Moldova în voinţa sa puternică să aibă şi mai adînci rădăcini în Uniunea Europeană. Prin solidaritate ne putem apăra mai bine faţă de unele dificultăţi create de alte state”, a declarat preşedintele polon.

La rîndul său, preşedintele RM, Nicolae Timofti, a spus că între Moldova, Ucraina şi Polonia se consolidează o relaţie de prietenie şi colaborare tot mai dinamică.

„Sînt convins că şi în continuare vom beneficia de sprijinul prietenos al Poloniei, dar şi al celorlalte ţări europene în atingerea obiectivului nostru de integrare europeană”, a adăugat Nicolae Timofti.

În acelaşi context, preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko a subliniat că nu există alternativă pentru cursul european. „Este foarte important de a continua acest proces de integrare europeană”, a conchis Petro Poroşenko.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților