[ X ]
[ X ]
[ X ]
Preşedintele PLDM: La 25 de ani de independenţă, suntem departe de a fi liberi
27 August

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Viorel Cibotaru, susține că, la 25 de ani de Independenţă a Republicii Moldova, lupta pentru libertate și un viitor demn continuă, transmite CURENTUL.

Viorel Cibotaru a declarat că, la 27 august 1991, poporul Republicii Moldova a ales să trăiască liber, demn și să-şi făurească propriul destinul.

„Mulţimea de oameni adunată în Piaţa Marii Adunări Naţionale a impus Parlamentul să voteze nominal Declaraţia de Independenţă. A fost un moment istoric cu o extraordinară încărcătură simbolică şi emoţională. S-au perindat ani şi generaţii, însă idealurile pentru care am luptat mai rămân încă orizonturi ce urmează a fi atinse”, a precizat el.

Totodată, Cibotaru a menționat că, „la 25 de ani de independenţă, suntem departe de a fi liberi, de a trăi în prosperitate într-un stat democratic, în care drepturile şi libertăţile oamenilor sunt respectate, în care legea stă în capul mesei, iar justiţia este de partea poporului”.

Liberal-democratul a mai spus că, un stat capturat nu poate fi liber şi independent, iată de ce lupta continuă. „Să ne unim în jurul ideii de libertate, să scoatem ţara din captivitate şi să ne construim un viitor demn, aici, acasă. Dacă vom fi solidari, implicaţi şi motivaţi – vom reuşi să realizăm acest deziderat şi vom trăi într-o ţară liberă, democratică, europeană. Moldova Înainte!”, a conchis Cibotaru.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților