[ X ]
[ X ]
[ X ]
Preşedintele Parlamentului georgian: Sîntem geloşi pe cetăţenii RM
29 Aprilie

Președintele Parlamentului Georgiei, David Usupashvili, efectuează în premieră o vizită în Republica Moldova. În cadrul unui briefing de presă, susţinut împreună cu omologul său moldovean Igor Corman, a felicitat cetăţenii Republicii Moldova cu ocazia abolirii regimului de vize cu UE, transmite CURENTUL.

David Usupashvili a declarat că atît Georgia cît şi Republica Moldova doresc să fie parte a Uniunii Europene. Mai mult, acesta a afirmat că este gelos pe succesul ţării noastre – liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii RM în UE.

La rîndul său, speaker-ul Igor Corman a subliniat că vizita preşedintelui Parlamentului Georgiei este una foarte importantă. „Am avut posibilitatea să discutăm despre eforturile comune de integrare europeană. Georgia şi Moldova au fost cele două ţări care au parafat. În iunie aşteptăm să semnăm acest Acord. Avem şi alte interese comune”, a spus Igor Corman.

În acelaşi timp, preşedintele Parlamentului a afirmat că relaţiile dintre cele două ţări se vor intensifica şi pe alte dimensiuni.

Moldova a obţinut dreptul ca cetăţenii noştri să circule fără vize în UE. Ei sînt pe acelaşi drum. Sperăm că anul viitor şi ei să se bucure de acest regim. Avem şi noi ce să împărtăşim colegilor noştri. Este important să intensificăm relaţiile. Unul din subiectele pe care le-am discutat s-a referit la formatele de cooperare, nu doar pe dimensiunea bilaterală”, a conchis preşedintele Parlamentului, Igor Corman.

Curentul.md aminteşte că, începînd cu ziua de ieri, cetăţenii moldoveni pot circula fără vize în ţările din spaţiul Schengen, timp de 90 de zile.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților