[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei: Vrem să fim mereu împreună cu voi
8 Mai
foto: haber5.com

Republica Moldova este o ţară foarte importantă pentru Turcia, iar în acest sens relaţiile dintre cele două ţări trebuie să se dezvolte în continuare. Declaraţia a fost făcută de Președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, Cemil Çiçek, care se află într-o vizită la Chişinău, transmite CURENTUL.

„Noi acordăm o atenţie deosebită relaţiilor dintre ţările noastre. Noi respectăm integritatea teritorială a Republicii Moldova. Sîntem cu Dvs. în procesul de integrare în UE şi NATO. Sînt foarte multe lucruri pe care trebuie să le facem în comun pentru a dezvolta aceste relaţii. Vrem să fim mereu împreună cu voi”, a spus Cemil Çiçek.

De asemenea, acesta a adăugat că Găgăuzia trebuie să fie parte integră a Republicii Moldova şi să conlucreze mai mult cu autorităţile de la Chişinău în realizarea mai multor proiecte importante.

La rîndul său, Preşedintele Parlamentului Igor Corman a menţionat că Turcia este un partener economic şi comercial foarte important pentru Moldova.

„La 3 iunie 2014 vom marca aniversarea a 30 de cînd a fost semnat Acordul de Cooperare dintre Moldova şi Turcia, iar Găgăuzia este o punte vie între ţările noastre. Astăzi noi vom întreprinde o vizită la Comrat, unde vom avea întîlniri cu reprezentanţii autorităţilor din Găgăuzia”, a afirmat Igor Corman.

Curentul.md precizează că în perioada 8-9 mai 2014, Președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, Cemil Çiçek, efectuează o vizită oficială în Republica Moldova, la invitaţia Preşedintelui Parlamentului de la Chişinău, Igor Corman.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților