[ X ]
[ X ]
[ X ]
Preşedintele în exerciţiu al OSCE a transmis un mesaj Republicii Moldova
8 Iulie

Natalia Gherman a avut o întrevedere cu Radojko Bogojević, reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, transmite CURENTUL.

Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a avut astăzi o întrevedere cu Radojko Bogojević, reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană.

Discuţiile au vizat, în special, modalităţile de activizare a procesului de reglementare a conflictului transnistrean în formatul de negocieri 5+2. „Autorităţile de la Chişinău pledează pentru menţinerea stabilităţii în regiune şi vor depune toate eforturile în vederea evitării escaladării situaţiei. Este necesar de a diminua din retorica politizată şi de a trece la un dialog constructiv”, a precizat oficialul moldovean.

„Preocupările majore ale Transnistriei sunt cauzate de criza economică prin care trece regiunea. Ne exprimăm speranţa că dificultățile vor fi depăşite. În acest sens, este necesară o mai mare deschidere faţă de noile oportunităţi comerciale, în particular cele care vizează accesul pe pieţile europene. Autorităţile moldoveneşti, împreună cu partenerii europeni, sunt dispuşi să acorde asistenţa necesară în identificarea unor formule funcţionale”, a subliniat Natalia Gherman.

În cadrul întrevederii, Radojko Bogojević a transmis un mesaj din partea preşedintelui în exerciţiu al OSCE, ministrul sârb de Externe, Ivica Dačić, potrivit căruia Serbia, în calitate de ţară care deţine preşedinţia OSCE, susţine continuarea dialogului în vederea indentificării unei soluţii politice, drept singura soluţie corectă pentru orice conflict, reiterând necesitatea menţinerii dialogului politic intensiv în cadrul procesului de reglementare şi reluării discuţiilor în formatul de negocieri 5+2.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților