[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele CNSM: Guvernul își va asuma responsabilitatea în fața Parlamentului
8 Aprilie

Preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor (CNSM), Oleg Budza presupune că, Guvernul își va asuma responsabilitatea în fața Parlamentului privind aprobarea bugetelor. Declarația a fost făcută astăzi în cadrul unei conferințe de presă, transmite CURENTUL.

Oleg Budza a anunțat că, CNSM este deranjat de faptul că  unele probleme care au fost înaintate  la Guvern, nu au fost luate în calcul. Astfel,  instituția pe care o conduce a înaintat o cerere în Primărie, privind pichetarea Parlamentului pentru ziua de joi.

”Sîntem gata să facem acest lucru, dar cu părere de rău deocamdată în Parlament, în comisii, nu au venit proiectele bugetelor: medicina, asigurările sociale și bugetul de stat”, a subliniat el.

Totodată, Oleg Budza nu exclude varianta ca Guvernul își va asuma responsabilitatea în fața Parlamentului, privind aprobarea bugetelor și dacă nu va fi susținut, atunci, va demisiona.

„Asta ca o variantă, pentru că astăzi nu avem proiectele bugetelor care le-am pregătit în comisii, cu toate propunerile făcute, nu avem ce discuta în Parlament.”, a precizat Budza.

Președintele CNSM s-a arătat deranjat de faptul că, misiunea FMI nu s-a întîlnit cu reprezentanții sindicatelor.

„Noi, ca de obicei, avem întruniri și discutăm, ne expunem poziția noastră față de unele probleme, care sunt abordate cu misiunea FMI. Acum nu am avut întruniri”, a mai spus Budza.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților