[ X ]
[ X ]
[ X ]
Preşedintele CAPC: Vom monitoriza candidații pentru alegerile prezidențiale
12 Septembrie

Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC), Centrul de Investigații Jurnalistice și Ziarul de Gardă, începînd cu ziua de astăzi, vor monitoriza alegerile prezidențiale, iar pentru aceasta au lansat inițiativa pentru alegeri prezidențiale transparente. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, transmite CURENTUL.

Președinta CAPC, Galina Bostan a declarat că, în aceste alegeri se vor axa pe trei domenii principale.

„Vom monitoriza candidații pentru alegerile prezidențiale (profilul acestor candidați), de asemenea, vom monitoriza încălcările pe care le vor comite candidații. Al treilea domeniu este asistența juridică gratuită în litigii electorale oferite de CAPC. Este vorba despre o linie fierbinte, care deja funcționează, la care pot apela cetățenii zilnic de la 9.00-19.00 și pot comunica încălcări, pe care ei le prezumă sau presupun că există. Operatorii fie vor reacționa imediat, fie vor transmite informația, în dependență de caz. Linia fierbinte a CAPC (022) 23 85 32; (022) 23 85 71; (022) 23 83 84”, a precizat ea.

Galina Bostan și-a exprimat speranța că inițiativele vor fi de ajutor pentru cetățeni, astfel, ei vor vota conștient și RM va avea alegeri transparente.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților