[ X ]
[ X ]
[ X ]
Preşedintele Austriei: Acordul de Asociere RM-UE nu este îndreptat împotriva nici unui terţ
17 Noiembrie

Acordul de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană nu este îndreptat împotriva nici unui terţ şi este un pas raţionat în interesul ţării noastre. O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele Austriei, Heinz Fischer, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu preşedintele RM, Nicolae Timofti, transmite CURENTUL. 

Potrivit oficialului austriac, integrarea Republicii Moldova în UE constă din 3 paşi: semnarea Acordului de Asociere, obţinerea statutului de ţară candidat la aderare şi ultimul – obţinerea statutului de membru cu drepturi depline a Uniunii Europene.

„Eu cred că Acordul de Asociere este un pas raţional care se află în interesul R. Moldova şi în interesul Uniunii Europene. Acest acord nu este îndreptat împotriva nici unui terţ. RM printr-un astfel de acord îşi va intensifica relaţiile cu UE. Unele probleme vor fi mai uşor soluţionate”, a declarat Heinz Fischer.

La rîndul său, preşedintele Nicolae Timofti i-a mulţumit omologului său austriac pentru vizita întreprinsă în Republica Moldova. „Îi mulţumesc domnului Fischer că a răspuns cu amabilitate la invitaţia de a vizita RM într-o perioadă extrem de importantă pentru ţara noastră. Este prima vizită în RM a unui preşedintele austriac”, a menţionat Timofti.

În context, şeful statului a precizat că partenerii europeni, printre care şi Heinz Fischer, arată că nu este o altă cale de dezvoltare pentru Republica Moldova decît cea europeană.

„Intenţionăm să depunem cerere de aderare la UE în anul 2015. Obţinerea statutului de ţară candidat va fi în măsură să impulsioneze politicile integraţioniste ale Republicii Moldova”, a conchis preşedintele Nicolae Timofti.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților