[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul Turciei va întreprinde o vizită în Republica Moldova
4 August
foto: www.stiripesurse.ro

Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, ar putea întreprinde o vizită în Republica Moldova în toamna anului curent. Invitația a fost lansată de către Prim-ministrul Iurie Leancă în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său turc, transmite Curentul.md

În cadrul discuției, cei doi șefi de guvern au discutat despre relaţiile bilaterale, despre situaţia din Republica Moldova, inclusiv din regiunea găgăuză. Ambii premieri au reliefat rolul pe care îl joacă găgăuzii în relaţiile moldo-turce şi au menționat importanţa dezvoltării autonomiei în cadrul unei Moldove prospere şi europene.

Totodată, oficialii au salutat iniţierea dialogului dintre deputaţii Parlamentului Republicii Moldova şi aleşii locali din cadrul Adunării Populare a UTA Găgăuz-Yeri. În context, Iurie Leancă a precizat că a fost creat un grup de lucru, au fost desfăşurate şase reuniuni comune şi, ca urmare, a fost elaborat un proiect de lege care prevede modificarea a 20 de legi ale autonomiei, iar proiectul Legii privind statutul juridic special al Găgăuz-Yeri a fost pregătit pentru a fi votat în lectura a doua de Parlamentul Republicii Moldova.

În aceeași ordine de idei, Premierul Turciei a adresat cuvinte de felicitare cetăţenilor Republicii Moldova pentru semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, subliniind că aceasta va aduce prosperitate şi bunăstare tuturor cetăţenilor ţării.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților