[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul Iurie Leancă vrea o campanie de promovare a produselor agricole moldovenești
21 Iulie

Iurie Leancă, prim-ministrul Republicii Moldova, a declarat, în cadrul ședinței Guvernului de astăzi, că dorește o campanie de promovare a produselor agricole moldovenești, în contextul embargoului impus de Federația Rusă, transmite CURENTUL.

Premierul a mai declarat că interdicțiile impuse de către Federația Rusă ar putea duce la aplicarea Acordului de liber schimb cu UE mai devreme decît s-a stabilit, astfel încît producătorii din Moldova ar putea exporta o parte din producția agricolă în țările Uniunii Europene începînd cu data de 1 septembrie curent.

În aceeași ordine de idei, Leancă a menționat că în aceste momente grele opoziția a considerat că este mai bine să fie departe de soluționarea problemelor decît să fie găsite soluții comune în vederea depășirii crizei exporturilor de produse agricole în Federația Rusă.

„Sancțiunile de astăzi sunt mai puțin explicabile decît cele din 2006. Regret foarte mult că opoziția a ales calea de nu a fi angajată împreună cu noi pentru identificarea anumitor soluții, ci, ca de obicei, au ales calea de contrapunere și dezangajare din acest efort care trebuie să fie absolut de unitate, solidaritate și unul care să fie îndreptat spre a găsi soluții”, a declarat premierul în timpul ședinței Guvernului de astăzi.

Totodată, premierul dorește să fie elaborat un plan prin care instituțiile preșcolare și școlare, precum și unitățile militare, să fie asigurate zilnic cu legume și fructe moldovenești, prezentînd în acest sens și experiența altor state. „Noi am investi în profilaxie, ceea ce este mai important decît a investi în tratarea bolilor. Vom avea nevoie de acțiuni susținute și bine gândite în acest sens”, a mai spus Premierul.

Curentul.md amintește că, astăzi Guvernul a petrecut ședința de lucru în cadrul căreia și-a asumat răspunderea asupra unui pachet de legi care nu au fost votate de Parlament. La deschiderea ședinței premierul a ținut să vorbească despre interdicțiile impuse de Federația Rusă la importul de legume și fructe din Moldova.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților