[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul Filip şi-a pus semnătura. E vorba de Banca de Economii, Unibank şi Banca Socială!
27 Iunie

Premierul Pavel Filip a acceptat propunerea Comitetului permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit privind crearea unui banner nou, cu denumirea „Recuperarea activelor fraudate”, pe pagina web oficială a Ministerului Finanţelor. O dispoziţie în acest sens, semnată de Pavel Filip, a fost publicată în ultimul număr al Monitorului Oficial, transmite CURENTUL.

Potrivit dispoziţiei, această propunere a fost acceptată în scopul asigurării transparenţei referitor la recuperarea prejudiciului cauzat în legătură cu lichidarea BC „Banca de Economii” SA, BC „Banca Socială” SA şi BC „Unibank” SA, precum şi a unei interacţiuni eficiente între instituţiile statului.

Astfel, Ministerul Finanţelor va asigura, începînd cu 20 iunie 2016, instituirea bannerului menţionat, actualizarea lunară şi mentenanţa permanentă a acestuia.

De asemenea, se recomandă Băncii Naţionale a Moldovei să monitorizeze transmiterea lunară (pînă la data de 5 a fiecărei luni) de către lichidatorii băncilor BC „Banca de Economii” SA, BC „Banca Socială” SA şi BC „Unibank” SA în adresa Ministerului Finanţelor a informaţiei depline referitor la mersul şi cuantumul mijloacelor financiare recuperate.

Ministrul finanţelor, cu suportul guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei, va prezenta în cadrul şedinţelor Comitetului permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit informaţia consolidată referitor la recuperarea prejudiciului cauzat în legătură cu lichidarea BC „Banca de Economii” SA, BC „Banca Socială” SA şi BC „Unibank” SA.

Centrul de Telecomunicaţii Speciale va asigura securitatea cibernetică a reţelei guvernamentale care găzduieşte pagina oficială a Ministerului Finanţelor.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților