[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premieră pentru Chiril Gaburici. Iată ce se va întîmpla la şedinţa Parlamentului!
18 Februarie

Candidatul desemnat la funcţia de premier, Chiril Gaburici va cere astăzi Parlamentului vot de încredere pentru programul de activitate şi lista nominală a Guvernului, transmite CURENTUL.

Astfel, Gaburici se va prezenta la ora 14:00 la şedinţa Parlamentului împreună cu membrii Cabinetului de miniştri. În debutul şedinţei, acesta va prezenta programul de activitate a viitorului guvern, dar şi componenţa acestuia.

Ulterior, Comisia juridică, numiri şi imunităţi va prezenta raportul pe marginea acestui subiect. Potrivit Regulamentului Parlamentului, în procesul întocmirii raportului comisia va examina candidaturile pentru alegere, numire sau propunerile pentru numirea în funcţie a persoanelor oficiale de stat, avînd dreptul de a chema spre audiere persoanele în cauză.

În continuare, programul de activitate şi lista Guvernului vor fi dezbătute în şedinţa Parlamentului. După încheierea dezbaterilor parlamentare, deputaţii urmează să voteze. Pentru ca guvernul să fie învestit, este nevoie de voturile a cel puţin 51 de deputaţi.

CURENTUL.md precizează: Pe 13 februarie 2015, preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe Chiril Gaburici drept candidat la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților