[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premieră! Iată cine va vizita Moldova peste două zile!
6 Mai

Președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, Cemil Çiçek va vizita Republica Moldova, în perioada 8-9 mai 2014, la invitația Președintelui Parlamentului Igor Corman. Este prima vizită oficială la Chișinău a unui Președinte al Legislativului Turciei în istoria relațiilor moldo-turce, transmite CURENTUL.

Cemil Çiçek va avea întrevederi cu Președintele Nicolae Timofti, Prim-ministrul Iurie Leancă, Preşedintele Parlamentului Igor Corman, precum și cu reprezentanții comunității turce de la Chișinău.

Pe data de 8 mai, Igor Corman și omologul său turc vor efectua o vizită comună în UTA Găgăuzia. La Comrat, cei doi speakeri vor purta discuții cu Președintele Adunării Populare, Dumitru Constantinov, Bașcanul Mihail Formuzal, primarul orașului Nicolae Dudoglo și membrii Consiliului Municipal. Igor Corman și Cemil Çiçek vor susține o lecție publică la Universitatea de Stat din Comrat și vor participa la inaugurarea primului oficiu teritorial de informare al Parlamentului.

Potrivit unui alt comunicat al Parlamentului, , în perioada 7-8 mai 2014, Președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu va efectua o vizită în Republica Moldova.

Oficialul român va avea o întrevedere cu Președintele Parlamentului Igor Corman, Vicepreședintele Parlamentului Oleg Bodrug și cu deputații din Comisia politică externă și integrare europeană. Programul vizitei mai include întrevederi cu Președintele Nicolae Timofti, Prim-ministrul Iurie Leancă și cu Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Pe data de 8 mai, Președintele Senatului României va susține o prelegere publică la Academia de Științe a Moldovei despre avantajele Republicii Moldova în parcursul european.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților