[ X ]
[ X ]
[ X ]
PPEM şi-a convocat Consiliul Naţional. Iată ce decizie au aprobat!
24 Iulie

Partidul Popular European din Moldova (PPEM) va negocia un acord de parteneriat cu majoritatea parlamentară. Decizia a fost luată astăzi în cadrul Consiliului Național al partidului, transmite CURENTUL.

„Prin majoritatea voturilor am decis să oferim mandatul necesar Biroului Politic al partidului pentru a iniţia discuţiile cu majoritatea parlamentară în vederea elaborării unui parteneriat pe subiectul integrării europene, care să ne ofere şansa să influenţăm mersul acestui proces, în mod special ne referim la transpunerea în viaţă a prevederilor Acordului de Asociere, promovarea reformelor”, a declarat liderul PPEM, Iurie Leancă.

El a spus că, viitorul acord ar urma să fie axat pe anumite priorităţi clare fără de care societatea moldovenească nu poate avansa, cum ar fi reforma justiţiei, lupta cu corupţia şi sectorul bancar.

„De calitatea acelor angajamente pe care le vom lua reciproc va depinde aprobarea sau neaprobarea acestui acord, şi respetiv, lansarea sau nelansarea acestui parteneriat pentru proiectul european al Republicii Moldova”, a adăugat politicianul.

Totodată, Leancă a precizat că rămîne în continuare candidatul PPEM la funcţia de şef al statului.

„Eu am fost desemnat candidat din partea PPEM pentru funcţia de preşedinte al ţării. Pe această linie vom merge în continuare. Majoritatea colegilor îşi doresc să avem propriul candidat. O altă opţiune noi nu am discutat”, a conchis Iurie Leancă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților