[ X ]
[ X ]
[ X ]
PPEM a decis. Iată cine este candidatul partidului pentru alegerile prezidenţiale!
27 Aprilie

În cadrul ședinței din 26 aprilie 2016, membrii Consiliul Național al PPEM, au pledat pentru înaintarea propriului candidat din partea PPEM și continuarea consolidării echipei partidului, atât la nivel central. cât și în raioanele țării. Astfel, Consiliul Național prin vot unanim l-a înaintat pe Iurie Leancă în calitate de candidat pentru alegerile Președintelui Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

Totodată, a fost discutat și subiectul candidatului unic pentru alegerile prezidențiale, cu accent deosebit pe profilul candidatului și experiența acestuia. Astfel, membrii Consiliului s-au pronunțat pentru continuarea consultărilor cu forțele de opoziție de orientare pro-europeană în vederea coordonării anumitor acțiuni în contextul alegerilor prezidențiale, fără a exclude de principiu posibilitatea înaintării, la o anumită etapă, a unui candidat comun.

„Noul Președinte al țării trebuie să ajute la depolarizarea societății moldovenești, el trebuie să gândească nu numai geopolitic, ci să se antreneze în unificarea cetățenilor în jurul ideii de renaștere a Moldovei. Eu cred că PPEM are șanse, pentru că noi avem ceea ce nu au alte partide – o echipă devotată cauzei de a face un trăi mai bun pentru cetățenii țării și de ai face să rămână acasă”, a declarat Iurie Leancă

Participanții la eveniment au examinat evoluția situației social-politice din Republica Moldova, subliniind absența unei viziuni clare din partea majorității de guvernare cu privire la depășirea crizei profunde prin care trece țară, precum și lipsa acțiunilor de promovare a reformelor necesare, în special în domeniul reformei justiției. Participanții au remarcat faptul că tărăgănarea realizării reformelor, precum și aplicarea unor procedee de guvernare antidemocratice nu contribuie la stabilizarea situației și calmarea spiritelor în societate.

Membrii Consiliului Național din regiuni au menționat despre presiunile la care sunt supuși aleși locali din partea PPEM pentru a trece la partidele aflate la guvernare, fie la PL sau la PD, fiind șantajați prin diferire metode sau ademeniți cu mijloace financiare pentru necesitățile comunităților locale.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților