[ X ]
[ X ]
[ X ]
PPCD a reuşit să intre în TOP 10. Detalii!
6 Octombrie

Pentru prima dată în topul celor mai influente partide ale lunii realizat de Institutul de Analiză și Consultanță Politică „POLITICON” a acces și Partidul Popular Creștin Democrat (PPCD). Acest fapt rezultă din clasamentul lunii septembrie 2014, care a fost publicat astăzi, transmite CURENTUL.

Fruntaș în lista celor mai influente partide este Partidul Liberal Democrat din Moldova – 232 de puncte. Acesta este urmat de Partidul Democrat din Moldova – 203 puncte, de Partidul Comuniștilor din Republica Moldova – 178 de puncte și de Partidul Liberal – 154 de puncte.

“Primul loc este ocupat de PLDM, urmat de principalul partener de guvernare PDM și de cele două partide din opoziția parlamentară. Anume aceste patru formațiuni vor fi protagoniștii apropiatelor alegeri parlamentare și anume unii dintre acești actori politici vor forma guvernarea după 30 noiembrie 2014”, susțin experții Politicon.

La mijlocul topului se află Partidul Socialiștilor din Republica Moldova – 125 de puncte. Acesta e urmat de Partidul Liberal Reformator –101 puncte și de Mișcarea Populară Antimafie – 100 de puncte.

Experții Politicon afirmă că deși PSRM și-a consolidat poziția a cincea, el este creditat cu șanse problematice de a accede în următorul legislativ, același lucru fiind valabil și pentru PLR și Mișcarea Antimafie.

Ultimele trei poziții din top sunt ocupate de: Partidul Național Liberal – 72 de puncte, Partidul Popular din Republica Moldova – 66 de puncte și Partidul Popular Creștin Democrat – 50 de puncte.

“O mini surpriză a furnizat-o PPCD, care în premieră a reușit să intre în TOP 10. Partidele care nu fac parte din TOP 10, cel mai probabil vor fi doar figuranți la alegerile parlamentare din toamnă, fără nici un fel de șanse reale de a depăși în mod independent baremul electoral”, potrivit Politicon.

CURENTUL precizează: La realizarea TOP-ului 10 al celor mai influente partide politice ale lunii septembrie 2014 au participat 31 de experți. Fiecare expert a apreciat partidele politice din lista prezentată,în conformitate cu Lista partidelor politice înregistrate la Ministerul Justiției, cu o notă de la 1 la 10 (1 – nota minimă și 10 – nota maximă).Partidul care nu a primit nici o notă, are respectiv zero puncte.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților