[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polonia acordă Moldovei 100 de milioane de euro. Iată unde vor fi direcţionaţi!
12 Mai

Premierul Iurie Leancă va participa la Reuniunea anuală a Bordului de Guvernatori al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, la Varşovia. În cadrul evenimentului, Guvernele Moldovei şi Poloniei vor semna Acordul privind modernizarea sectorului animalier al Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

Semnarea acordului a fost aprobată astăzi de membrii Cabinetului de miniștri, care s-au reunit în ședința Executivului. Documentul prevede obținerea unui credit de asistență în condiții favorabile.

Acordul va permite restructurarea și modernizarea agriculturii, în special a fermelor specializate în producția de produse agricole tradiționale (lapte, carne), precum și a altor produse agricole competitive. De asemenea, această asistență va permite investiții în tehnologii moderne pentru procesarea produselor agroalimentare.

Acordul va contribui la asigurarea punerii în aplicare a prevederilor Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Astfel, Guvernul Poloniei va acorda Republicii Moldova un credit în sumă de 100 de milioane de euro pentru o perioadă de 25 de ani, cu rata anuală de 0,15% și o perioadă de graţie de cinci ani.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților