[ X ]
[ X ]
[ X ]
Politician: În 2018 Partidul Comuniștilor nu va mai exista
24 Noiembrie

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) va lua probabil majoritatea la alegerile parlamentare din 2018, aşa cum a făcut Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) în 2001. Declaraţia a fost făcută de liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul unui interviu acordat pentru tribuna.md, transmite CURENTUL.

„Partidul Socialiștilor va avea un candidat puternic pentru alegerile din Chișinău, din 2015. Vom decide în ajun cine va fi candidatul. Sunt șanse mari să luăm primăria, și la nivel de primar, și la nivel de consilieri municipali. În general, PSRM este în creștere. Anul acesta suntem mai mulți și mai puternici decît anul trecut. La anul vom fi mai puternici decît acum. Iar în 2018, la următoarele parlamentare, probabil că vom lua de unii singuri majoritatea, așa cum a făcut PCRM în 2001. Apropo, în 2018 Partidul Comuniștilor nu va mai exista. Toată stînga va fi a socialiștilor”, a declarat Dodon.

De asemenea, politicianul susţine că flexibilitatea PCRM faţă de vectorul extern al ţării şi faţă de neutralitatea Republicii Moldova se numeşte „trădare a propriilor alegători şi trădare a intereselor naţionale reale ale ţării noastre”.

„PCRM şi aşa stă cu un picior în mormîntul politic. Dacă vor face Alianţă cu partidele de dreapta, le vom cînta comuniştilor prohodul, iar pe sicriul PCRM vor fi puşi trandafiri şi crengi de stejar. Am spus, PCRM riscă să dispară”, a conchis Igor Dodon.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților