[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polemici între membrii CEC. Iată ce proiect nu au putut adopta!
17 Noiembrie

Pentru alegerile din 30 noiembrie 2014 ar putea fi imprimate 3.112.460 buletine de vot. Un proiect de hotărîre în acest sens urma să fie adoptat în cadrul şedinţei de astăzi a Comisiei Electorale Centrale (CEC), transmite CURENTUL.

Potrivit preşedintelui CEC, Iurie Ciocan, 2.403.962 de buletine de vot vor fi în tipărite în limba română, iar altele 708.534 – în limba rusă. De asemenea, acesta a menţionat că s-a ţinut cont şi de cei aproximativ 252 de mii de cetăţeni din stînga Nistrului, dar şi de cei circa 90 de mii de cetăţeni care sunt în Republica Moldova şi nu au nici o viză de reşedinţă. Sursa a subliniat că preţul imprimării unui buletin de vot este de 42 de bani.

Totodată, nu toţi membrii CEC au fost de acord cu cifrele indicate în proiectul de hotărîre respectiv. În cele din urma, membrii CEC au luat o pauză de 30 de minute pentru a discuta asupra proiectului de hotărîre. După pauză, proiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi, fiind transferat pentru una din şedinţele viitoare.

CURENTUL.md precizează: Anterior, Comisia Electorală Centrală a aprobat modelul şi textul buletinului de vot pentru alegerile în Parlamentul Republicii Moldova din 30 noiembrie2014. Potrivit hotărîrii aprobate, buletinul de vot este divizat în 26 de patrulatere, fiecare avînd dimensiunile de 110 mm pe 20 mm. Lungimea buletinului este de 630 mm, iar lăţimea – de 140 mm.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților