[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLR: Tentativa de identificare a unui singur candidat s-a soldat cu furnizarea a doi candidați de același profil politic
7 Septembrie

Partidul Liberal Reformator (PLR), timp de mai bine de un an, s-a aflat în contact cu mai multe partide anti-sistem și a purtat discuții în vederea identificării unui candidat capabil să cumuleze încrederea generală a populației și să surclaseze agentul puterii oligarhice care va pretinde la funcția de șef al statului, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, astfel de contacte și discuții PLR a purtat atît cu partidele apărute recent pe valul protestelor generate de marile furturi din sistemul bancar, cît și cu partidele care consideră drept prioritate reunificarea Republicii Moldova cu România.

„În acest scop, PLR a participat activ la procesul de creare a unei platforme a partidelor extra-parlamentare care ar accepta cumularea celor două obiective politice: pro-european și pro-unionist – ca discurs electoral. Ca finalitate, tentativa de identificare a unui singur candidat s-a soldat cu îngustarea la maxim a platformei și cu furnizarea (la moment) a doi candidați de același profil politic”, se spune în comunicat.

Totodată, PLR a precizat că, nu va avea un candidat propriu sau predilect în această campanie, reieșind anume din calculul de a nu face jocul alianței de guvernământ care urmărește fărâmițarea maximă a forțelor politice anti-sistem.

„PLR va lucra în campanie în interesul cetățenilor, explicându-le miza acestor alegeri, cine este cine în cursa pentru funcția supremă în stat, va urmări cu multă atenție comportamentul candidaților, va opta și va promova candidatul anti-sistem cu șansele cele mai mari și mai reale la funcția de șef al statului”, se mai spune în comunicat.

PLR a lansat și un apel către toate forțele politice „să dea dovadă de clarviziune și de solidaritate în lupta cu regimul oligarhic care a furat miliarde din visteria statului, a înfundat populația în sărăcie și deznădejde, a abătut Republica Moldova de la drumul integrării naționale și europene”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților