[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLR solicită unele modificări în Codul Audiovizualului. „Populaţia majoritară este discriminată”
28 Februarie

Partidul Liberal Reformator solicită ca publicitatea și teleshopping-ul să fie difuzate în  limba română în proporție de 80% din timpul total rezervat acestor produse, iar 20% –  să fie difuzate în alte limbi, cu subtitrare obligatorie în limba română, transmite CURENTUL.

În același timp, Partidul Liberal Reformator solicită ca numărul canalelor de radio/televiziune retransmise pe teritoriul Republicii Moldova în limba română în baza unei autorizații de retrasmisie să constituie 80% din numărul total de canale retransmise în aceleași condiții.  Totodată,  canalele retransmise în altă limbă să fie asigurate cu subtitrare în limba română.

Potrivit liberalilor-reformatori, populaţia majoritară a RM este discriminată în ceea ce priveşte dreptul la informaţie în limba maternă.

„În Republica Moldova, din pachetul de canale TV și radio, cifra canalelor retransmise în limba rusă atinge o proporție de 90% din totalul ofertei. Canalele TV și radio, redifuzate în limba rusă sunt deseori un mijloc fățiș de propagandă antieuropeană, pro-estică”, se spune într-un comunicat de presă al formaţiunii.

PLR argumentează inițiativa menționînd că spațiul informațional al unui stat constituie un element al securității naționale.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților