[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLR a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui ţării. Iată ce îi solicită!
19 Noiembrie

Partidul Liberal Reformator (PLR) a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui ţării, Nicolae Timofti. Despre asta a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă conducerea formaţiunii, transmite CURENTUL.

Astfel, liberal-reformatorii cer şefului statului să studieze acordul de constituire a Coaliţiei Pro-Europene şi convocarea Consiliului Coaliţiei.

„Este o situaţie gravă, fără precedent, care se profilează în interiorul Coaliţiei Pro-Europene. PLR, prin votul pentru Guvernul Leancă, a pus capăt crizei politice din primăvara anului trecut. Datorită PLR am obţinut regim liberalizat de vize şi au semnate Acordurile de Asociere şi cel de Liber Schimb cu Uniunea Europeană. Acum ne confruntă0m cu o sfidare crasă a tuturor principiilor care au stat la baza constituirii actualei coaliţii”, a declarat vicepreşedintele PLR, Tatiana Potîng.

La rîndul său, preşedintele partidului, Ion Hadîrcă a argumentat această solicitare către Nicolae Timofti prin faptul că cel din urmă a fost votat tot de membrii Coaliţiei. Potrivit lui Hadîrcă, preşedintele ţării şi-a asumat astfel rolul de arbitru.

„El în egală măsură şi-a asumat menţinerea cursului pro-european. Noi asistăm la o altă resetare. Se conturează diferite înţelegeri, coaliţii mai spre stînga. Nu e vorba doar de soarta PLR”, a conchis Ion Hadîrcă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților