[ X ]
PLR a notificat nereguli în denumirile partidelor politice înregistrate la CEC
24 Octombrie

Partidul Liberal Reformator a înaintat astăzi un demers către Comisia Electorală Centrală, Ministerul Jutiției și Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității în care a notificat anumite nereguli în ceea ce privește denumirile partidelor înregistrate la CEC, transmite CURENTUL.  

Partidul Liberal Reformator a sesizat că la unele partide, în denumire, apare sintagma „partid politic”, iar la altele nu, deși toți concurenții electorali din listă reprezintă partide politice.

Denumirile concurenților electorali sunt indicate conform listei prezentate de către Ministerul Jutiției, care, în acest caz, a aplicat principiul discriminării directe – una  dintre cele mai grave forme de discriminare.

De asemenea, PLR a solicitat Ministerului Justiției să constate că sintagma „partid politic” nu este parte integrantă a denumirii Partidului Liberal Reformator și să remită Comisiei Electorale Centrale o scrisoare în care să precizeze denumirea completă a PLR – Partidul Liberal Reformator.

Partidul Liberal Reformator îndeamnă concurenții politici și instituțiile publice din Republica Moldova la o campanie electorală corectă, onestă și echidistantă conform legii.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților