[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLR a lansat un apel către toate forţele pro-europene de a semna un Pact
17 Octombrie

Partidul Liberal Reformator al R. Moldova  a lansat astăzi un apel către forțele politice pro-europene de la Chișinău. În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, liderul PLR, Ion Hadîrcă a spus că, devine tot mai evidentă necesitatea de consolidarea a unui mesaj unic din partea partidelor pro-europene, ca o  garanție că după 30 noiembrie, parcursul european al R. Moldova nu va fi devia, transmite CURENTUL.

„PLR lansează  un apel public către  partidele politice de a semna un Pact  de garantare a cursului europeană  al R. Moldova.  Îndemnăm să adere la acest apel toate partidele pro-europene, să dea dovadă că susțin această idee națională și au capacitatea de a se ridica deasupra intereselor înguste”, a spus Hadîrcă.

În opinia sa, prin semnarea acestui document, partidele vor garanta că nu vor face coaliție cu forțele politice ce nu susține integrarea europeană a  R. Moldova

Vicepreședintele PLR; Tatiana Potîng, vicepremier degrevat din funcție, care va fi și purtător de cuvînt al formațiunii în actuala campanie electorală, a anunțat că, duminică, 19 octombrie, PLR se va lansa oficial în campanie. La eveniment va fi prezent și Călin Popescu-Tăriceanu, Președinte al Senatului roman, lider al Partidului Liberal Reformator din Romania.  La final, formația „Direcția 5” va susține un recital. PLR se va afla în buletinul de vot sub numărul 5.

Conducerea PLR s-a arătat convinsă că, în alegerile curente formațiunea va obține un scor electoral suficient pentru a rămîne la guvernare.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților