[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLR a lansat o campanie de promovare a integrării europene a RM
15 Aprilie

Partidului Liberal Reformator (PLR) a lansat astăzi o campanie de promovare a integrării europene a Republicii Moldova cu genericul: „EU sunt european!”. Despre aceasta a anunțat, în cadrul unei acţiuni publice, copreședintele PLR Ana Guțu, transmite tribuna.md.

Ana Guțu a declarat că această campanie este una de informare a cetățenilor Republicii Moldova cu privire la parcursul european al țării, semnarea Acordului de Asociere, care cuprinde și Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

„Această campanie se înscrie în logica acțiunilor partidului nostru, deoarece timp de 4 ani de zile am mers consecvent pe această cale inclusiv în toiul crizei politice de anul trecut. De fapt, aceasta a şi fost ideea care a stat la baza lansării PLR,  pentru că cei 7 deputați liberal-reformatori, care au votat pentru constituirea noii coaliții pro-europene, au salvat parcursul european al RM. Grație acestui pas a fost posibilă parafarea Acordului de Asociere RM-UE la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilinus”, a menționat deputata.

Totodată, Ana Guțu a afirmat că de astăzi tinerii, dar și membrii, simpatizanții PLR vor merge în localitățile din RM şi se vor întîlni cu cetățenii RM. „Noi vom merge în teritoriu cu un discurs popular, dar nu populist, un discurs accesibil, care ar explica cetățenilor care sînt beneficiile parcursului nostru european și anume ce se va întîmpla cu RM după semnarea și ratificarea Acordului de Asociere cu UE. În acest sens e nevoie de multă răbdare și înțelegere, fiindcă, din păcate, există și discursuri manipulatoare care vin din partea opoziției”, a adăugat ea.

La rîndul său, viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianivschi a spus că această acțiune se încadrează inclusiv în eforturile Guvernului RM îndreptate spre realizarea obiectivului de integrare europeană.

„Această campanie are scopul de a informa liber și deschis despre avantajele, beneficiile procesului de integrare europeană a RM”, a adăugat viceministrul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților