[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLDM va organiza acţiuni de amploare în toate centrele raionale
8 Aprilie

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) va organiza acţiuni de amploare în capitala RM şi toate centrele raionale pentru a informa cetăţenii despre beneficiile regimului liberalizat de vize care va intra în vigoare pe 28 aprilie curent. Despre acest lucru a anunţat liderul PLDM Vlad Filat, în cadrul unui briefing de presă susţinut împreună cu eurodeputatul Marian-Jean Marinescu.

După cum transmite CURENTUL, astăzi a fost publicată decizia de anulare a regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni în ţările Uniunii Europene, în Jurnalul Oficial al UE.

„Este o zi extrem de importantă, iar procesul nostru mult discutat de 4 ani de zile a fost finalizat. Din acest moment se include numărătoarea inversă. Avem o victorie a cetăţenilor care nu trebuie să fie subestimată. Sînt foarte multe state care îşi doresc acest obiectiv, sînt ţări care au semnat Acordul de Asociere, dar regim liberalizat de vize nu au obţinut. Avem capacitatea să realizăm lucruri importante pentru cetăţenii RM”, a declarat ex-premierul Vlad Filat.

La rîndul său, eurodeputatul Marian-Jean Marinescu a declarat avantajele regimului liberalizat de vize vor fi simţite direct de către cetăţeni.

„Este un moment foarte important pentru RM. Este meritul dvs. Vă felicit. Meritaţi acest lucru, fiindcă aţi făcut nişte lucruri extraordinare. Nu trebuie să vă fie teamă că va pleca toata lumea din Moldova. Acest lucru nu se va întîmpla. Dacă ne uităm la realizările făcute pînă acum de RM, ea merită să primească statutul de ţară candidat la aderarea în Uniunea Europeană”, a conchis eurodeputatul român Marian-Jean Marinescu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților