[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLDM a lansat Planul 2020: Vom depune cererea de aderare la Uniunea Europeană
13 Iunie

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a lansat astăzi Planul 2020. Acesta a fost prezentat în cadrul unui briefing de presă de către liderul PLDM, Vlad Filat, şi prim-vicepreşedintele partidului, premierul Iurie Leancă, transmite CURENTUL.

Potrivit acestora, planul are patru obiective majore: crearea unui sistem de educaţie calitativ, crearea noilor locuri de muncă, o ţară fără corupţie şi un viitor european sigur pentru cetăţenii RM.

„Educaţia este fundamentul dezvoltării Republicii Moldova – garanţia că ţara va merge înainte. O educaţie mai bună înseamnă o ţară mai bună. În 2020 vom trai într-o ţară cu adevărat europeană”, a declarat Vlad Filat.

De asemenea, acesta a spus că PLDM va continua să încurajeze crearea afacerilor private, relansarea şi dezvoltarea agriculturii prin intensificarea pieţelor de desfacere pentru produsele moldoveneşti. „Planul va produce schimbări de lungă durată”, a adăugat acesta.

La rîndul său, premierul Iurie Leancă a declarat că începînd cu anul 2009, Moldova a suferit schimbări fără precedent.

”Din 2009, de cînd am promis că vom aduce Europa la noi acasă, ne-am onorat angajamentele făcute. Acum trăim în libertate şi demnitate. Însă nu ne vom opri aici, Republica Moldova va semna Acordul de Asociere cu UE. Într-o perspectiva apropiată, avem un plan foarte bine pus la punct şi vom depune cererea de aderare la Uniunea Europeană”, a spus Iurie Leancă.

Curentul.md precizează că pe 28 aprilie 2014, Republica Moldova a obţinut regim liberalizat de vize cu UE pentru cetăţenii moldoveni, iar pe 27 iunie curent, ţara noastră urmează să semneze la Bruxelles Acordul de Asociere cu UE.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților