[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLDM a devenit parte a unei reţele informale ce va consolida relația R. Moldova cu UE
16 Iunie

Partidul Liberal Democrat din Moldova, în calitatea sa de membru asociat al Partidului Popular European, a devenit parte a reţelei informale „Europa merge spre Est”, creată la iniţiativa Partidului Conservator din Lituania, transmite Curentul.md.

Declaraţia de constituire a reţelei în cadrul PPE a fost subsemnată, conform comunicatului formațiunii, de preşedintele PLDM, Vlad Filat, astăzi, în cadrul unei întrevederi cu liderul Partidului Conservator din Lituania, ex-prim-ministrul Andrius Kubilius, şi cu ex-ministrul lituanian de Externe, Audronius Azubalis, fondator al Ronald Reagan House.

Unul din obiectivele pe care şi le propune reţeaua „Europa merge spre Est” este ca Republica Moldova să devină ţară-candidat la aderare şi ulterior, stat membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

Această reţea va avea rolul să ofere sprijin statelor din cadrul Parteneriatului Estic, inclusiv Moldova, în informarea capitalelor europene despre realizările, dar şi provocările la care sunt expuse, şi de a consolida relaţiile cu ţările UE, prin intermediul partidelor membre şi asociate ale PPE.

Reţeaua informală „Europa merge spre Est” a fost creată la 1 mai 2014, la Vilnius. Printre co-semnatari se numără ex-prim-ministrul Lituaniei, Andrius Kubilius, ex-ministrul lituanian de Externe, Audronius Azubalis, vicepreşedintele PPE, eurodeputatul Mario David, liderul opoziţiei din Georgia, David Bakradze etc.

Diana Cebotari 

semnare

Inapoi la arhiva noutaților